Koch Wieluitlijning

Koch Wieluitlijning

Polder Knowlegdge heeft voor Koch Wieluitlijning een applicatie ontwikkeld ter ondersteuning in het gebruik van de wieluitlijning apparaten van Koch Achsmessanlagen. De applicatie zal op de werkvloer gebruikt worden door garagehouders en autoschadeherstelbedrijven. De applicatie is daarom geoptimaliseerd voor het gebruik op tablets.

Simpel en doeltreffend uitlijnen

Door bestaande technieken te combineren met maatwerk waren we in staat om op effectieve wijze invulling te geven aan de klantvraag. Zo hebben we een bestaand framework (Zend 2) als basis gekozen. Door een slimme koppeling met de RDW worden technische gegevens van het voertuig opgehaald en kan men meteen starten met de meting. In het vizier liggen verder koppelingen met fabrikantgegevens om het gebruik van de applicatie nog efficiënter te maken.

Klantbetrokkenheid

De klant is in dit proces nauw betrokken geweest, als kenner van de business kon hij zich als geen ander verplaatsen in de eindgebruiker. Daarnaast bevat de applicatie allerlei complexe berekeningen voor wieluitlijning die wij moesten ‘vertalen’ naar een online applicatie. Ook hier was de input van de opdrachtgever essentieel. In de ontwikkeling zijn we gefaseerd te werk gegaan waardoor we steeds hebben kunnen sturen op feedback van de klant.

Software as a Service (SaaS)

De applicatie is als Software as a Service (SaaS) ingericht: Nieuwe garages kunnen aangemeld worden zonder tussenkomst van een IT’er, en kunnen dan direct aan de slag met het meten van een voertuig.

 

Share This